2014
 

------------------------------------------------------------------------------------

 Egyesületünk Facebookon is megtalálható!
------------------------------------------------------------------------------------
 

 

2014. december 6-án és 7-én

 

Terelő versenyt, Terelő képesség vizsgát (TKV) és Terelő munkavizsgát (HWT) rendezünk Jászberény-Portelken.

 

Részletek a „Tenyészszemle” menüben

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

2014. SZEPTEMBER 27. PORTELEK

 

FŐTENYÉSZSZEMLE  -  TERELŐ KÉPESSÉGVIZSGA  -  KARAKTERTESZT

 

 

Az Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület 2014. szeptember 27-én főtenyészszemlét, terelőképesség-vizsgát és karaktertesztet rendez.

Helyszín: Portelek, Szarvas tanya (Jászberény mellett) Rendezvényünkön szívesen látjuk minden kedves klubtagunkat és klubon kívüli sporttársunkat!

 

Programok:

 

1.  Főtenyészszemle: minden, az egyesületünkhöz tartozó angol és ausztrál pásztorkutya fajta részére. Előre nevezés és átutalásos fizetés ajánlott, de elfogadunk helyszíni nevezést is.  Jelentkezési lap letölthető. A jelentkezéseket ide kérjük küldeni: apkk@club-info.hu

 

Igazoltan munkavonú border colliek munkavonalasítása és tenyészszemlézése – előzetes jelentkezés kötelező. A  jelentkezést és a szükséges mellékleteket szeptember 12-ig kell az egyesület címére postai úton vagy e-mailben  apkk@club-info.hu  elküldeni. (jelentkezési lap letölthető)  Az ide vonatkozó szabályok megtalálhatók klubunk honlapján a Tenyésztési szabályzat 29.oldalán:

http://www.club/- info.hu/TENYESZTESI_PROGRAM_tenyesztesi_szabalyzat.pdf

A tenyészszemlére hozni kell a kutya eredeti, magyar törzskönyvi számmal rendelkező származási lapját.

 

2. Terelő képességvizsga:   A tenyésztésre kiemelt minősítéshez szükséges az  összes fajtánál a        terelő képességvizsga. Border collie és kelpie kivételével ez kiváltható karakterteszttel is. A terelőképesség-vizsgához előképzettség nem szükséges, azt teszteljük, hogy a kutya hogyan viselkedik birkák  közelében. Alapfeltétel, hogy a kutya visszahívható legyen.

A képességvizsgára javasolt az előre nevezés és az átutalásos fizetés, de elfogadunk helyszíni nevezést is. Jelentkezési lap letölthető. A jelentkezést ide kérjük küldeni: terelesinfo@gmail.com

 

3.  Karakterteszt :   A teszten való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. A hétköznapi életben előforduló szituációkban vizsgáljuk a kutya viselkedését. A teszt eredménye azt mutatja, hogy az eb mennyire felel  meg a fajtától elvárt viselkedési követelményeknek. Előrenevezés és utalásos fizetés ajánlott, de elfogadunk helyszíni nevezést is. Jelentkezési lap letölthető. A jelentkezést ide kérjük küldeni: potencsik.erika@xanthine.hu

 

A tenyészszemlére az alábbiakat kell hozni:  érvényes oltási könyv,  eredeti törzskönyv, meglévő egészségügyi szűrések igazolásai és annak másolatai . Az egészségügyi szűrővizsgálatok másolatait csak akkor kell leadni a tenyészszemlét követően, ha a kutya tenyésztésre javasolt minősítést kapott és ezzel jogosulttá válik a tenyésztésre kiemelt minősítésre.  Minden egyéb esetben a vizsgálati eredményeket kérjük a törzskönyvezési rendszerbe feltölteni.

 

Korhatár:

Tenyészszemle: betöltött 1 éves kor

Munkavonal megállapítása: betöltött 18 hónap

Terelő-képességvizsga: betöltött 6 hónapos kor

Karakterteszt: betöltött 9 hónapos kor

 

Díjak- tagoknak  (aki nem rendelkezik MEOESZ tagkártyával, annak minden díj a duplája)

Tenyészszemle: 6000-Ft

Karakterteszt: 3000-Ft

Terelő képesség vizsga: 3000-Ft (+ 1500-ft birka használati díj)

A helyszínen ebéd lehetőség lesz.  Az ebédre előzetesen jelentkezni kell, megjelölve, hogy hány főre kérnek ebédet.

 

Megközelítés:   Jászberény-Portelek, Szarvas tanya .

Portelek  Jászberény és Farmos között van. Portelek (zsákfalu) főutcáján egyenesen végig kell menni és ahol vége van a beton útnak jobbra tábla jelzi "Szarvas tanya". Ebből a táblából összesen 5 van, csak ott van elhelyezve, ahol be kell fordulni. 

Helyszíni nevezés: 8.30 órától

A bírálatok kezdete: 10 óra

Az előre nevezett és fizetett kutyák papírjait külön asztalnál intézzük,  nem kell végigállni a helyszínen fizetők sorát!

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Jelentkezési lapok letölthetők a „Tenyészszemle” menüben!

 

AAPKK Vezetősége

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

ANGOL ÉS AUSZTRÁL PÁSZTORKUTYA SPECIÁL CAC KIÁLLÍTÁS

2014. AUGUSZTUS 30., BUDAPEST, STRÁZSA KUTYAISKOLA

VÁRJUK A HOBBY OSZTÁLYOS KUTYÁKAT IS!
 

A nevezési felhívás megtekinthető az alábbi képre kattintva:


 

(Nevezési lap a Kiállítások menüben)

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

Elkészült a Törzskönyvezés menüpont, ezentúl innen érhető el a törzskönyvezési program.


------------------------------------------------------------------------------------
 

MEGHÍVÓ KÖZGYŰLÉSRE

2014. 05. 24.

(PDF formátumban megtekinthető)


------------------------------------------------------------------------------------
 

Elektronikus alombejelentés

Szeretnénk kérni mindenkit, hogy kezdje el használni a törzskönyvezési programot, mert csak június 30-ig fogadunk el külön díj felszámítása nélkül papír alapú alombejelentést! Ezt követően is lehetőség lesz papír alapon elküldeni az alombejelentőt, de almonként 5000-Ft adatrögzítési díjat fogunk érte kérni. Ez elegendő idő ahhoz, hogy megbarátkozzatok a rendszerrel és  kényelmesen feltöltsétek a kutyáitokat. Ha minden kutya fel lesz töltve, utána már nagyon egyszerű lesz az alombejelentő elkészítése is. Az eddig elkészült törzskönyveket mi visszamenőlegesen feltöltjük. Természetesen a mi munkánk is egyszerűbb lenne, ha már fent lennének a kutyák és nem nekünk kellene a 4 generációs törzskönyveket begépelni, ami rettenetesen nagy munka, hiszen minden alomhoz mindkét szülőt be kell gépelni, mindkét szülő eredményeit be kell szkennelni, feltölteni stb.  Reméljük, hogy megértitek, hogy ezt hosszútávon ingyen senki nem tudja csinálni.

Az első lépés az, hogy regisztráljatok be a rendszerbe és vigyétek fel a felnőtt kutyáitokat, főként azokat, akitől almot terveztek vagy akivel  fedezés várható. Töltsétek fel a kiállítási eredményeiket és az egészségügyi szűrések igazolását is, illetve a tenyészszemle papírokat. Kérünk mindenkit, hogy ha a feltöltés során olyan kutyával találkozik, aki már bent van a rendszerben és az felajánlja, válassza ki és ne vigye fel esetleges más írásmóddal ugyanazt mégegyszer.  Nagyon figyeljetek arra, hogy amit a rendszer maga automatikusan kitölt, tehát már „feketén” jelenik meg, ne fogadjátok el ellenőrzés nélkül. Minden  rubrikát nyissatok meg és vessetek egy pillantást rá, hogy valóban annak a névnek kell-e ott szerepelnie!  Sajnos előfordulnak hibásan berögzített törzskönyvek és ha ezt nem korrigáljuk, a rossz adat fog megjelenni a kiskutyák törzskönyvén is. Ha hibát találtok és azt Ti saját magatok nem tudjátok felül írni, akkor írjátok meg nekünk, hogy melyik kutya adatai (szülei adatai) a hibásak és azt töröljük a rendszerből. Elképzelhető az is, hogy olyan kutyánál, aminek mind a 4 generációját begépeltétek, legközelebb mégis „piros” rubrikákkal találkoztok. Ez pontosan az ilyen hibás feltöltések miatti törlések következménye, tehát erre is figyeljetek! Lehet, hogy néhány adatot ismét be kell írni. De ezek csak a kezdeti nehézségek, minél több kutya lesz feltöltve , annál könnyebb lesz a dolgotok.

A fedeztetés után 8 napon belül csináljátok meg a fedeztetés bejelentését, mert hamarosan a rendszer nem fog engedni 8 napon túli bejelentést, illetve bejelentés nélkül nem fog engedni alombejelentő készítést.   A kiskutyák születését követően pedig 60 napon belül készítsétek el az alombejelentőt, itt is maga a program nem fogja engedni az idő túllépést!  Az alombejelentés befejezésével a program legenerálja a chipezési igazolást teljesen kitöltve, csak ki kell nyomtatni és  tudjátok vinni az állatorvoshoz. Ugyanilyen módon fog a program legenerálni egy alombejelentőt is,  kitöltve, amit nyomtatás és aláírás után kell az Egyesülethez megküldeni (ez még készítés alatt van).

Amit a továbbiakban is eredeti példányban, kézzel aláírva kérni fogunk:  alombejelentő, chipezési igazolás és tulajdonváltozás esetén a tulajdonváltozási  igazolás.  Minden mást elegendő lesz feltölteni a rendszerbe.

Fedeztetési jegy is vásárolható a programon keresztül.  A fedeztetési jegyet elektronikus úton megigénylitek és amikor beérkezett a jegy ára, mi engedélyezzük a letöltést és nyomtatást.  A felhasznált (kitöltött és a szuka tulajdonos részére átadott)  fedeztetési jegyet a szuka tulajdonos fogja feltölteni a programba az alombejelentő mellékleteként.

A  törzskönyvezési programba a honlap „Törzskönyvezés” menüpontjából tudtok belépni. Minden fajtának külön oldala van, a megfelelő oldalra regisztráljatok be! Akinek több fajtája van, annak külön-külön be kell regisztrálnia a különböző fajták oldalaira.

Köszönjük a figyelmet és számítunk az együttműködésetekre.

AAPKK vezetősége

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

ONLINE KUTYAREGISZTRÁCIÓ ÉS TÖRZSKÖNYVEZÉS

 

Elkészült  a törzskönyvezési programunk, így most már online is be lehet nyújtani az alombejelentőket és mellékleteit. Nyomtatványokat és fedeztetési  jegyet is lehet online igényelni. Minden fajtának saját oldala van, kérem, hogy a megfelelő fajta oldalán dolgozzatok! Az oldalra be kell regisztrálni.

A továbbiakban is kérjük postai úton,  aláírva, eredeti példányban az alombejelentő nyomtatványt, a chipezés igazolást és a tulajdonjog változás átvezetési kérelmet. Ez az esetleges jogi problémák miatt szükséges, hogy az irattárunkban megőrizzük.  Minden egyebet elegendő online kitölteni vagy feltölteni.

 

Az  program adatbázisa lesz az Egyesületünk törzskönyvi nyilvántartása, ezért kérjük, hogy minden, az Egyesületünkhöz tartozó fajtájú kutyát töltsetek fel, függetlenül attól, hogy AAPKK tagok vagytok vagy sem, illetve, hogy az adott kutyával terveztek-e almot vagy sem. Célszerű a legidősebb kutya törzskönyvi adatainak feltöltésével kezdeni, mert a már bevitt kutyák adatait a rendszer felajánlja, így azt nem kell újra begépelni.  A tenyésztőkhöz feltölthető a kennelnév igazolás, a kutyákhoz a szűrési eredmények, munkateljesítmény igazolások és a kiállítási eredmények.

Az esetleges hibákat kérjük írjátok meg. A program még nem készült el teljesen, ez csak az első szakasz, amit most már használni tudunk.

 

Regisztráció, kutyák adatainak feltöltése, alombejelentés fedeztetési jegy igénylés és nyomtatványok letöltése fajtánként:

 

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

ANGOL- ÉS AUSZTRÁL PÁSZTORKUTYÁK

ZALAI HÉTVÉGÉJE


------------------------------------------------------------------------------------
 

2014. 01. 14.

 

Kérjük, hogy aki korábban nem volt tag az AAPKK-nál, ne utalja el a tagdíjat úgy, hogy nem küldi el e-mailben  a „tagfelvételi lapot” is, mert a banki adatok nem tartalmazzák sem a lakás címet, sem az e-mail címet és így részükre nem tudjuk még a tagsági kártyát sem kipostázni!

 

A tenyésztőket is szeretnénk megkérni, hogy ha a kiskutya  új tulajdonosa korábban utalja az átírási díjat, mint ahogy a tulajdonváltozási igazolást hozzánk elküldik, akkor kérjék meg, hogy e-mailben küldje el részünkre a lakáscímét és az e-mail címét, hogy a számlát ki tudjuk állítani és el tudjuk küldeni részére. Sajnos a banki adatok a befizető nevén kívül semmi egyéb adatot nem tartalmaznak, ez pedig nem elég a számla kiállításához.

 

E-számla

2013. decembere óta a banki utalásokról és az ide küldött készpénzes fizetésekről e-számlát állítunk ki. A fentiekkel összhangban arra kérünk mindenkit, aki bankon keresztül utal, hogy ha nem tagunk  és nálunk nincs még meg a lakáscímük és az e-mail címük, akkor azt tudassák velünk e-mailben, mert ezekre az adatokra a számlázáshoz szükségünk van.

 

Az e-számláról a billzone számlázó rendszeren keresztül e-mailben értesítést küldünk és 90 nap áll a rendelkezésre a számla letöltéséhez. Az e-számlát le kell tölteni és ki kell nyomtatni, valamint le kell menteni a gépre vagy valamilyen adathordozóra, mert elektronikus úton is meg kell őrizni! Ha ezek a számlák könyvelésre kerülnek, kérjük beszéljék meg a könyvelőjükkel, mert a legtöbb esetben a könyvelő is kéri elektronikus úton is! Az e-számlát ugyanannyi ideig kell megőrizni, mint a papír alapú számlát.

 

Bárkinek jogában áll megtagadni az e-számla fogadását. Kérjük, hogy ebben az esetben ne töltsék le a számlát, hanem  írják ezt meg nekünk és papíralapú számlát fogunk küldeni helyette.


------------------------------------------------------------------------------------
 

Tájékoztató a törzskönyvezés menetéről - a „Szabályzatok” menüben található. 

Figyelem! A származási lap kiváltásának változtak a fizetési feltételei!  Az összeg nem változott, csak az, hogy milyen összeget hová kell utalni! Részletek a tájékoztatóban és a díjtáblázatban.

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

 

Egyesületünk az alábbi megállapodást kötötte a Vet-Art Állatorvosi rendelővel:

Az AAPKK tenyésztőinek, akik  Budapesten és környékén laknak, lehetőségük  van 2.000Ft/kiskutya áron a mikrochip beültetésére. Ez a díj magában foglalja a vizsgálati díjat, a chip árát, a beültetés díját és a chip regisztráció díját is! 5 fölötti alomszámnál a 6. kiskutyától további  kedvezmény eszközölhető!
Az állatorvosi rendelő címe: 1082. Horváth Mihály tér 11. 
Tel:
+36-1-3330-948  vagy  +3630-4635-023
(megbeszélés szerint kiszállással is, valamint kiviteli engedélyek, szükséges orvosi igazolások, kezelések)

Egyesületi  tagsági igazolvánnyal !

A rendelő szombaton és vasárnap is nyitva van! A pontos nyitvatartási idő a honlapon megtalálható:  http://vetart.uw.hu/

 


------------------------------------------------------------------------------------
 

 

 

© 2013. Copyright :: Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület :: Minden jog fenntartva! :: Design: csjudit