TÖRZSKÖNYVEZÉS

 

ALOMBEJELENTÉS, TÖRZSKÖNYVEZÉS 2016.SZEPTEMBER 20-TÓL

 

2016.szeptember 20-tól a törzskönyvezést a MEOESZ végzi.

Az alombejelentőket legkésőbb a kiskutyák 90 napos koráig a    MEOESZ-hez kell postán elküldeni, vagy ügyfélfogadási időben személyesen is le lehet adni.

Cím: 1194.Budapest, Hoffher A.u.38-40.

Ügyfélfogadás: hétfő, szerda: 8.00-18.00-ig, péntek: 8.00-14-ig. Kedden és csütörtökön nincs félfogadás.

A határidő betartására figyeljetek, mert a 91 naptól már csak regisztrációs lapot kaphatnak a kiskutyák!

 

Az  alombejelentőhöz csatolni kell:

-alombejelentő nyomtatvány,

-szülők származási lapjának másolata,

-szülők kiállítási-, egészségügyi szűrési- és munka teljesítmény eredményeinek fénymásolata,

-tenyészszemle papír fénymásolata.

-mikrochip beültetés igazolás eredeti példánya,

-fedeztetési jegy,

-befizetés igazlása

 

A kiállítási-, egészségügyi- és munka eredmények közül azt küldjétek el, amit szeretnétek a kiskutyák származási lapján feltüntetni, de a tenyészszemle papír, az eredeti chipezési igazolás, és a fedeztetési jegy elküldése kötelező! Az eredményeket csak az első alkalommal kell benyújtani, ekkor bekerülnek a rendszerbe és ezt követően ugyanahhoz a kutyához csak az új eredmények benyújtása szükséges.

 

Nyomtatványok a „Szabályzatok-Letölthető dokumentumok” menüben találhatók.

 

A törzskönyvezés díját teljes egészében a MEOESZ bankszámlájára kell befizetni:  10102086-09723300-01000009. A törzskönyvezés s minden szolgáltatás ára a „Díjszabás” menüben található.

 

Hamarosan lehetőség lesz az alombejelentő online  leadására is a MEOESZ oldalán keresztül. Ehhez ki kell tölteni és el kell küldeni a MEOESZ részére azt a nyilatkozat-igénylés nyomtatványt, ami alapján mindenki személyes belépési kódot kap a törzskönyvezési rendszerbe. Nyomtatvány a „Szabályzatok-letölthető dokumentumok” menüben.

 

A tulajdonváltozás átírása továbbra is az AAPKK-nál történik. Az eredeti származási lapot és az eredeti tulajdonváltozási igazolást kell elküldeni a címünkre:

2083 Solymár, Pacsirta u. 1.

Az átírási díjat az AAPKK bankszámlájára kell befizetni: 10101308-06421500-01003006. Nyomtatvány a „Szabályzatok-Dokumentumok letöltése” menüben, az ár a „Díjszabások menüben található. Az átírt származási lapot postán küldjük vissza.

Az alábbiakban   hozzáférhető állapotban hagytuk az elmúlt két évben használt AAPKK törzskönyvezési programot, ahová a szokásos módon be tudtok lépni.  Innen könnyen le tudjátok tölteni és kinyomtatni a korábban feltöltött eredményeket, tenyészszemle papírokat, amit az új rendszer szerint az alombejelentő mellékleteként a MEOESZ-be be kell  küldeni.

 

Kérjük, hogy új kutyát már ne regisztráljatok a rendszerbe és fedeztetést vagy alombejelentőt se töltsetek már fel. Az adatbázist szeptember 19-én  lezártuk.